Propozice

INTERNATIONAL PAIRS (IP)

CZECH REPUBLIC

1. FORMÁT SOUŤĚŽE pro rok 2012:

· International Pairs je turnaj dvojic, který se skládá z 2 částí:

o národní finále

o světové finále

Národní finále: neděle 2. září 2012, Prague City Golf Club - Zbraslav

Světové finále: pondělí - středa 1. - 3. října 2012, Skotsko, hřiště Loch Lomond, Carrick

2. ÚČASTNÍCI:

IP se hraje ve dvojicích. Dvojici můžou tvořit:

  • 2 ženy
  • 2 muži
  • smíšené páry

Turnaj je určen pro hráče golfu, který mají platný HCP a jsou vedeni na serveru ČGF.

Alespoň jeden hráč z každé dvojice musí být starší 18 ti let v daném roce.

Minimální věk jednoho z hráčů může být 16 let.

3. REGISTRACE:

Registrace pouze přes registrační formulář na www.internationalpairs.cz nebo www.czechgolfproduction.cz. Každý účastník (Dvojice) je povinen vyplnit kompletní registrační formulář.

4. REGISTRAČNÍ POPLATEK:

Registrační poplatek (startovné) činí za každého hráče v dvojici 1.800,-Kč (Green Fee se již nehradí), platba přes účet Raiffeisen Bank: 708205001/5500 

Světové finále ve Skotsku je plně hrazeno pořadatelem IP a organizátorem pro ČR společností Czech Golf Production – letenky, ubytování v 5* Hotelu, 3x kola golfu, stravování, doprava, apod.,..

5. SYSTÉM HRY:

Národní finále se bude hrát ve formě:

Z každé dvojice se vždy počítá nejlepší skóre zahrané na jamce v podobě Stableford Netto bodů s ¾ HCP vyrovnáním. Muži mají stanovený limitní HCP 18 a Ženy 24. Systém hry je zajištěn na serveru ČGF.

Turnaj je určen pro všechny hráče golfu s HCP +3 až 36.

Hráči a hráčky s vyšším HCP, Muži nad HCP 18 a Ženy nad HCP 24 mohou hrát, ale bude jim přidělen limitní HCP turnaje a to M 18 nebo Ž 24. Odpaliště: muži – žlutá, ženy – červená.

Postup z Národního finále:

Vítězná dvojice postupuje do světového finále, kde bude reprezentovat Českou republiku. Vítězný tým má právo pro světové finále nahradit jednoho člena za náhradníka.

6. PRAVIDLA:

Hraje se podle platných Pravidel golfu, Soutěžního řádu ČGF a místních pravidel daného hřiště. Použití elektrické „buggy“ není povolena. Soutěžní výbor bude kontrolovat a dodržovat regulérnost v případě pomalé hry (trest dle pravidel).

Používání optických dalekohledů a laser zaměřovačů pro určení vzdáleností na hřišti je povoleno pořadatelem soutěže. Ve dnech soutěže je povoleno trénování na plochách určených soutěžním výborem. Hráči jsou povinni být na startu 10 minut před určeným startovním časem. Při zpoždění do 5 minut od uplynutí startovního času obdrží dvojice 2 trestné rány. Při delším opoždění následuje diskvalifikace.

7. ROVNOST VÝSLEDKŮ:

V Národním finále rozhoduje lepší výsledek na posledních 18, 9, 6, 3 a 1 jamce, rozhodné pořadí se určuje dle serveru www.cgf.cz

8. TROFEJE:

V Národním finále, budou oceněni první tři dvojice. Vítězná dvojice získá originální skleněnou putovní trofej se jmény předcházejících ročníků a 2x kopii poháru. Druhá a třetí dvojice obdrží věcné ceny a medaile od pořadatele a partnerů IP. Z Národního finále, se vítězný pár kvalifikuje přímo do Světového finále International Pairs, v "Loch Lomond Carrick", Skotsko.

9. VÝBOR:

Výbor se skládá ze dvou členů klubu a hlavního rozhodčího z místního klubu. Rozhodnutí organizačního výboru je konečné pro zachování regulérnosti turnaje.

Soutěžní výbor si vyhrazuje v případě nutnosti právo na případné doplnění technických ustanovení za účelem dodržení regulérnosti soutěže.