Národní Finále - International Pairs Czech Republic

Mezinárodní soutěž International Pairs („IP“), která byla založena v roce 1998, a ihned se zařadila mezi největší amatérské golfové turnaje na světě. Celkem se jí zúčastnilo na 60 miliónů hráčů z více jak 40 zemí. Tento turnaj překračuje hranice a nabízí unikátní setkání zástupců ze všech koutů světa… A počet zúčastněných zemí stále narůstá, v letošním roce se vůbec poprvé připojí díky společnosti Czech Golf Production s.r.o. také Česká republika, do hry vstupuje dále Rumunsko, Vietnam a Spojené arabské Emiráty. Další licence budou přibývat zejména z oblasti východní Asie a jižní Ameriky.

Otcem této myšlenky a ředitelem pořádající společnosti sídlící v britském Portsmouthu je Ross Honey. Po něm je také pojmenována vítězná trofej - „Honey Cup“, která pochází z dílny slavného světově proslulého umělce Graema Baxtera, jenž se ve své tvorbě zaměřuje na téma golf.

Soutěž IP si našla své nezaměnitelné místo a stala se významnou každoroční událostí v celosvětovém kalendáři golfových akcí. International Pairs se hrají v jednotlivých zemích jednoduchým systémem. Zúčastnit se může opravdu každý. Stačí, jak už název napovídá, vytvořit dvojici, ať už mužskou, ženskou nebo smíšenou, a zapojit se do hry. Jediný limit je věkový, účastník musí dosáhnout 16 let. Způsob hry je Stableford, který dává dvojicím rovné šance na úspěch. Každý účastník zaplatí ve svém klubu minimální poplatek a na jeho základě může hrát tuto soutěž ve svém domácím prostředí. Každý národní turnaj ve světě se rozděluje na regionální neboli klubové finále, úspěšné páry se utkají v národním finále.

www.internationalpairs.com

Vítězové národních kol pak reprezentují svou zemi ve světovém finále, které bude letos hostit Skotsko. Uskuteční se na hřišti Carrick Loch Lomond, jednom z nejlepších ve Velké Británii, a to 6. - 8. října. Design hřiště navrhl architekt Doug Carrick. Měří 7068 yardů z mistrovských odpališť, konaly se zde např. Ladies European Tours De Vere Scottish Open 2007 a 2008 a také PGA Cup. Světové finále IP hostí každý rok některé ze slavných skotských hřišť, například: Celtic Manor, The Duke´s , St.Andrews (2008), Carnoustie (2009).

http://www.devere.co.uk/golf.html

http://www.cameronhouse.co.uk/cameron-house/golf/introduction.html

Ubytování pro národní šampióny je zajištěno v exkluzivním pětihvězdičkovém komplexu De Vere, který patří k síti 11 destinací hřišť a je jedničkou v poskytování služeb ve Velké Británii. Hotel byl slavnostně otevřen v listopadu 2006. Světové finále umožňuje jednotlivým dvojicím z národních kvalifikací hrát 3 kola zdarma (1 kolo trénink a 2 kola soutěžní). Soutěžní páry mají dále zajištěno bezplatné ubytování, dopravu, stravování, účast na oficiální zahajovací recepci s vlajkonoši i ve famózním průvodů hráčů. Dále se účastní večeře šampiónů s předáváním cen těm nejlepším, získají národní týmové oblečení a kompletní profesionální servis. V neposlední řadě jde také o získání nových osobních kontaktů, vytvoření nových přátelství i zapojení do unikátního dění, které turnaj IP doprovází. Čtyřdenní finále budou přenášet televizní stanice.

V loňském finále v Carnoustie zvítězily Kanaďanky.


Prostřednictvím mediálního partnera IMG, IMG Media, budou International Pairs distribuovány v rámci mezinárodní televizní sítě, z čehož těží i sponzoři a poskytovatelé licence. Ostatně mediální pokrytí neustále roste na národní i mezinárodní úrovni. V průběhu jediného roku například IP vygenerovaly mediální prostor v hodnotě přes 2,5 milionu liber. Dá se předpokládat, že zájem i nadále poroste.

Co také řekli o International Pairs slavné osobnosti v golfu:

"I had heard rumours about the International Pairs competition and thought 'wow what a great idea'."
"Now I have seen it in action I think it is without doubt the best competition for amateur club golfers around."
"I can't believe there is a golf club in the country that would not want to give its members a chance to take part in this great competition."
"It is so easy to enter, such good value for money, and offers such a tremendous chance for people to experience competitive golf at the very highest level. I'm not surprised it is being launched in the States and being heralded as the biggest amateur golf competition in the world."
John Daly, former Open champion.

"Everybody concerned with this event, including all the sponsors, and all the participants are striving to make this tournament a global success. I am sure it will live up to its billing as the biggest competition for club golfers in the world."
Sam Torrance, winning European Ryder Cup captain

Jména a fotografie českých vítězů z ČR budou publikovány na oficiálních stránkách www.internationalpairs.cz